Etiketten

1: Hvad menes med årgang?
Årgangen beskriver, hvilket år druerne blev høstet. Der kan her være tale om enten en ung og frisk eller ældre og mere moden vin.

2: Hvad er et AP nummer?
Bag kontrolnummeret gemmer der sig et officielt system, som indeholder oplysninger om vinproducenten og produktionen af vinen.

3: Hvad betyder de forskellige kvalitetsklasser?
I den tyske vinlovgivning er alle vine delt ind i tre kvalitetskategorier. Der er forskel på ”Tafelwein” (bordvin), ”Qualitätswein mit Prädikat”(speciel certificeret kvalitetsvin) og ”Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete (QbA) (kvalitetsvine fra specielle dyrkningsområder).

4: Hvor kommer vinen fra (hvilken region/område)?
Først beskrives det område, hvori vinmarken befinder sig, som for eksempel Nahe. Der er 12 andre vinområder i Tyskland, for eksempel Rheinhessen, Franken, etc.
De yderligere områdeindikatorer er specielt vigtige for tysk vin, da vækstbetingelserne kan variere betydeligt fra sted til sted (indenfor samme område) på grund af de forskellige mikroklimaer.

5: Har vinen et certifikat?
En Kabinettwein er det første niveau i ”Prädikatsystemet” (certificeringssystem). Herefter følger Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese og som kronen på værket, Eiswein.

 

 
 

Kommentarer er lukket.